Борисов за Божков: Не се обяснявам на обвиняеми

Икономика
17:54 - 02 Юни 2020
3613
Борисов за Божков: Не се обяснявам на обвиняеми

„Темата с неверните твърдения на обвиняемия Божков приключи с коментарите на министъра на финансите Владислав Горанов и на председателя на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова. От времето, в което изпълнявах длъжността главен секретар на МВР, не влизам в обяснителен режим с обвиняеми и не коментирам техните защитни тези”.

Това написа премиерът Бойко Борисов на въпроси на Би Ти Ви относно твърденията на бизнесмена в изгнание Васил Божков, че е бил принуден да плаща 20% рекет на властта от печалбата на „Националната лотария”.

След серията от карикатури Васил Божков „разясни“ с инфографика как е бил рекетиран. Според схемата, разпространена от Божков, той е плащал за политически чадър в замяна на това някои текстове в закона да облекчат плащането на такси от хазарта.

Бизнесменът твърди още, че през февруари министър Владислав Горанов му е назначил данъчна ревизия. И тя щяла да покаже, че след плащане на всички данъци е теглил огромни суми в брой от личната си сметка. От Министерството на финансите отказаха да коментират.