Боршош на опера в книжарница

Луксозният том „Златният век на българската опера” бе предствен в "Гринуич"

Книги
15:27 - 03 Юни 2022
4894
Боршош на опера в книжарница

Зам.-кметът на София по културата Мирослав Боршош отиде на опера... в книжарница. Той беше сред гостите на премиерата на мащабното издание „Златният век на българската опера” от проф. Боянка Арнаудова в книжен център „Гринуич”.

Луксозният том от 608 страници излезе тези дни с логото на „Лист”, а представянето му, което включваше и семинар за феноменалното поколение певци, бе включено в Календара на културните събития на столицата и събра десетки меломани от няколко поколения.

Авторката на книгата проф. Боянка Арнаудова раздава автографи


Заедно с публиката проф. Арнаудова потърси отговор на въпроса защо тъкмо във времената на Желязната завеса, родилите се в тоталитарна България Никола Николов, Гена Димитрова, Николай Гяуров, Никола Гюзелев, Райна Кабаиванска, покоряват най-големите световни сцени.

Баритонът Кирил Манолов също уважи премиерата на книгата

Големият певец и педагог проф. Павел Герджиков – един от двайсетимата герои на книгата, сподели моменти от бляскавата си кариера, а ректорът на Музикалната академия проф. Сава Димитров бе категоричен, че след време към тези имена ще се присъединят още българи.

Редакторът на книгата Диляна Димитрова, авторката проф. Боянка Арнаудова и главният редактор на издателство „Лист” Гергана Димитрова представиха „Златният век на българската опера”

Специално за събитието от чужбина пристигна и баритонът Кирил Манолов, който е сред най-търсените оперни звезди в световен план. Неговият път тръгва именно като наследник на великите български гласове като лауреат от конкурсите „Борис Христов” и Гена Димитрова.