БСП скочи на Борисов заради "Волуяк"

Премиерът заподозря договорка на Манолова за ромски гласове

Новини
12:19 - 01 Ноември 2019
4358
БСП скочи на Борисов заради "Волуяк"

Кандидатът за кмет на район "Връбница" от БСП Владимир Петров скочи на премиера Бойко Борисов заради негово изказване тази сутрин, че вчера гражданската претендентка за кмет на столицата Мая Манолова е била на среща в село "Волуяк", за да договаря ромски гласове за себе си. 

"От ГЕРБ не знаят какви хора и в какви условия живеят в този район на София, защото за 10 години не са стъпнали там", опонира на премиера червеният кандидат. 

Местни жители също разкритикуваха премиера, че ги бил принизил с изказването си и разкриха, че в четвъртък вечерта действително са се срещнали с Манолова и Петров, за да обсъдят наболели от години местни теми и проблеми. 

"Сигурно много хора не знаят за това място, но то е част от европейската столица София, обясни Владимир Петров. - "Не знаят, защото това място е забравено от Районната и Столичната община. Затова и господин премиерът не знае какви хора живеят там. Нито пък знае как живеят тези хора там. Вероятно той и екипът около него дори не подозират за средновековните условия, в които са принудени да оцеляват гражданите на европейската столица на това място. Затова ще им разкажа какво видяхме с Мая Манолова. Отвъд ж.п. линията във Волуяк хората нямат канализация, вода, има режим на тока, няма градски транспорт. Срещнахме отчаяни и до голяма степен обезверени хора. Да се спечели доверието им е трудно, почти непосилно начинание. И ги разбирам. Защото живеят в примитивни условия в краен район на европейска столица", коментира днес кандидатът на БСП.