Цецка Цачева поиска да я проверят за апартамента

Нямам офшорни сметки, нямам търговски дружества, нямам свързани лица, твърди тя

Новини
10:34 - 22 Март 2019
1706
Цецка Цачева поиска да я проверят за апартамента

"Поисках КПКОНПИ и главния прокурор да извършат проверки за придобития от мен имот на ул. "Юрий Гагарин"". Това каза пред журналисти министърът на правосъдието Цецка Цачева.

"Искам да информирам, че тази сутрин с нарочно писмено волеизявление от моя страна съм сезирала председателя на КПКОНПИ, както и главния прокурор за категоричното ми желание да бъдат извършени проверки за придобития от мен имот на ул. "Юрий Гагарин". Като бъдат проследени средствата, с които е придобит имотът, и установено има ли конфликт на интереси с фирмата продавач, има ли злоупотреба с власт, както и други нарушения при договорните отношения", заяви Цачева и изрази готовност да сътрудничи на проверките.

"Давам съгласието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам. Нямам офшорни сметки, нямам търговски дружества, нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти. Както и ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично огласени", каза още тя и посочи, че до излизане на резултатите от проверките няма да коментира повече тази тема. "Цената е за имот в груб строеж. И в нотариалния акт това, което е записано, е цена на имот в груб строеж", обясни Цачева.