Цеката вече прекали: Васко Черепа купи две титли на ЦСКА!

Спорт
10:16 - 07 Август 2020
2645
Цеката вече прекали: Васко Черепа купи две титли на ЦСКА!

Довчерашният съдружник на Васил Божков - Цветомир Найденов хвърли бомбата, че укриващият се от българското правосъдие милиардер е купил две от шампионските титли на ЦСКА. Собственикът на "Ефбет" направи това във връзка с твърдението на обвинения в 18 тежки престъпления беглец, че не е продал първото място на "червените" през 2006 г.

Тогава през пролетния полусезон "армейците" пропиляха аванс пред Левски от 7 точки и титлата отиде на "Герена". Според мнозина "червени" фенове първото място тогава е било изтъргувано срещу огромен залог в азиатски заложни къщи. Божков обаче отрече подобно развитие на нещата.

Васил беше собственик на ЦСКА в периода 1999-2006 г. В този интервал „червените“ станаха шампион на България за 2003 и 2005 г. Сега Малката Цека, както е известен довчерашният му авер, излиза с твърдения, които би трябвало да му предизвикат куп дела за клевета и прокурорски разследвания.

Ето какво се изцепи Найденов в туитър:

„За ЦСКА: Васко Черепа не бил продал титлата 2006 г на ЦСКА. Аз знам със сигурност, включително и от самия Череп, че е купил и двете титли на ЦСКА по негово време. В търговията няма само купуване, има и продаване, така че Черепа може отново да лъже“.

Гришата не само отглежда животинки, но и ги праща по важни "задачи"

Иначе причината Цеката да пуска такива фитили е повече от очевидна. Новото първенство започва след броени часове със сблъсък между неговия ЦСКА 1948 срещу ЦСКА - София на Гриша Ганчев на стадион "Васил Левски".

Омразата между двата лагера придоби застрашителни размери в последно време. Гигантската част от привържениците на ЦСКА застана зад клуба на Гришата. Докато след първоначалното любопитство през 2016-2017 г., подръжниците на алтернативния ЦСКА 1948 са един вагон плюс родителите на играчите. Броят им намалява обратно пропорционално на успеха на клуба, изкачил се от четвъртото ниво на родния футбол до най-високото тази пролет.

Войната е и на лична основа между Цеката и Ганчев, като микренският бизнесмен заплаши конкурента си, че ще прати магарето си Бочето да го изнасили.