ЦСКА забрави за Любо Пенев и се доближи до Лудогорец

Червените победиха Черно море във Варна

Спорт
19:33 - 04 Май 2019
1986
ЦСКА забрави за Любо Пенев и се доближи до Лудогорец

ЦСКА победи Черно море с 3:1 като гост ранния съботен мач от 32-ия кръг на Първа лига. Срещата бе първа за „червените” след като Любодсвал Пенев напусна треньорския пост и бе заменен от Добри Митов. 

Мачът започна равностойно като и двата отбора нямаха много възможности за гол. В  25-та минута ЦСКА създаде първото си опасно положение. Рафаел Енрике открадна топката, но подаването му към Али Соу  бе неточно и до удар към вратата на Черно море не се стигна. Веднага след това „моряците” отвърнаха. Георги Илиев бе изведен сам срещу вратаря, но шутът му бе избит от Черниаускас.

В 33-та минута ЦСКА откри резултата. Виктор Генев загуби топката в половината на „червените, топката стигна до Тиаго, който с много хубав удар извън наказателното поле не остави шансове на Иван Дюлгеров.

 До почивката Черно море така и не успя да направи нещо по- съществено пред вратата на гостите и паузата дойде при минимален аванс в полза на ЦСКА.

Второто полувреме започна с отлична възможност за домакините. Васил Панайотов получи отлично дълго подаване, но ударът му от малък ъгъл бе неточен.

В 52-та минута ЦСКА отново се възползва от грешка на противника и удвои резултата. „Моряците” изпълниха корнер, загубиха топката, която много бързо попадна в Тиаго, който намери Едвин Джеси и нападателят на гостите вкара за 2:0.

Малко след това Тиаго можеше да направи резултата класически, но ударът му мина над вратата.

Все пак Черно море се върна в мача в 67-та минута. Мартин Минчев проби отляво и с много точно подаване по земя намери Васил Панайотов, който с удар от точката за изпълнение на дузпа вкара топката във вратата на Черниаускас.

ЦСКА реши всичко в този мач в 75-та минута. Али Соу бе изведен сам срещу вратаря и без особени проблеми вкара за 3:1, с което оформи крайния резултат.  

С победата „червените” се доближиха само на три точки от Лудогорец. Следващата седмица двата тима се изправят един срещу друг в решителен мач за титлата. Черно море е шести с 48.