Цветанов: Апартаментът ми е абсолютно законен

Прокуратурата проверява сигнала срещу зам.-шеф на ГЕРБ

Новини
16:04 - 20 Март 2019
1953
Цветанов: Апартаментът ми е абсолютно законен

Няма нищо незаконно около апартамента ми и няма никаква договорка, с когото и да било. Така зам.-лидерът на ГЕРБ и шеф на парламентарната група на управляващите Цветан Цветанов сложи край на спекулациите около придобиването на ново жилище в София.

По-рано днес прокуратурата се захвана да проверява сигнала срещу него по сделката, подадена от гражданско сдружение "Боец", сочено за близко до избягалия в Белград ексбанкер Цветан Василев. 

Двата апартамента, които заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е заменил за новия си имот, са останали собственост на фирма "Артекс" само няколко часа след сделката. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков. Цветанов каза, че не е имал никаква представа, че това е новият собственик, както и че сделката се е осъществила толкова бързо. 

Вчера Цветан Цветанов обясни в парламента, че е разменил двата апартамента за новото жилище и е доплатил 100 000 лева. Той бе категоричен, че всичко е напълно законно.