Цвят на косата според тена на кожата

Стил
14:41 - 12 Април 2022
7533
Цвят на косата според тена на кожата

Изборът на следващия цвят на косата не е лесен подвиг, особено когато има няколко фактора, които определят кои нюанси ще бъдат най-ласкави за вашия тен.

Заедно с тена на кожата ви, също е толкова важно да сте наясно с подтона на вашия тен – независимо дали е неутрален, хладен или топъл – когато избирате цвят. Това ще ви помогне да стесните кои специфични нюанси на цвета на косата ще ви подхождат най-добре с тена на кожата ви.

Звучи объркващо, нали? Е, не е задължително. Благодарение на следващото изчерпателно ръководство за цвят на косата, изборът на следващия нюанс ще бъде изключително лесен. По-долу сме разбили нюанси за всеки тен с примери, дадени от знаменитости.

Ето как да изберете правилния цвят на косата според цвета на кожата:

Тъмна кожа

Създаването на контраст между косата и тена е добра идея – независимо дали това означава да станете по-тъмни или по-светли. Ако цветът на косата ви е твърде близък до тена на кожата, чертите ви ще изчезнат. Дълбоките, тъмни тонове на еспресо и мастиленочерно ще изглеждат поразително до тен като този на Лупита Нионг'о.

Ако имате топъл подтон като този на Ивон Орджи, изберете кленовокафяво, махагон, карамел и други наситени топли цветове, за да подчертаете кайсиевите тонове на кожата си.

По-тъмните кичури изглеждат най-добре, когато отразяват светлината. Придържайте се към продукти, които не съдържат сулфати, защото те могат да лишат косата от естественото ѝ масло.

Среднотъмна и маслинова кожа

Този тон на кожата може да издържи интензивността на наситено, богатокафяво или друг земен цвят. Добавете няколко стратегически разположени кичура във фино злато или мед, ако искате да създадете дълбочина. За да балансирате зеленикави оттенъци в тена със студени нюанси, опитайте кестеняво или канела.

Наситенокафявите, мока и виолетови цветове ще подобрят естествените топли нюанси на тена като този на Шей Мичъл, пише tialoto.bg. Светлокафяво, златист карамел или меден цвят са подходящи за маслените тонове, които работят и за този подтон.

Всяко количество повреда от оформянето на прическа може да направи кестенявата коса склонна към сухота или изтощаване.

Затова е важно да я третирате веднъж седмично със запазваща цвета, възстановяваща маска, която подхранва и коригира щетите от боядисването и топлинното третиране.

Светла кожа

„Колкото по-светъл е тонът на кожата ви, толкова по-бледа може да бъде косата ви“, казва Рита Хазан, която работи със звезди като Бионсе и Джесика Симпсън. Светъл тон с топли нюанси като този на Елизабет Олсън изглеждат най-добре на фона на цветове като ягодово русо и мед. Те подсилват прасковеността на кожата ви и хвърлят мек блясък върху лицето.

Ако имате хладен подтон като Джулиан Хъв, потърсете цветове на синя основа като платина, лен и шампанено русо, за да подхождат на цвета на слонова кост на кожата ви.

Повечето руси тонове започват да избледняват две седмици след като са били приложени. За да запазите оттенъка си възможно най-жив, използвайте шампоан, който е формулиран с лилав пигмент.