Дават на съд мъж, продал чужд автомобил за скрап

Общество
15:46 - 24 Юни 2022
1390
Дават на съд мъж, продал чужд автомобил за скрап

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 34-годишен мъж. Той е обвинен за това, че продал чужд автомобил за скрап, съобщават от прокуратурата.

През месец февруари 2021 г. потърпевшият С.Ш. паркирал собствения си лек автомобил марка "Пежо" на неохраняем паркинг под моста на софийското метро в близост до кръстовището на бул. "Г. М. Димитров" с бул. "Драган Цанков" в гр. София. В колата, която имала технически проблем, той оставил оригинала на свидетелство за регистрация на МПС - част II, копие на свидетелство за регистрация на МПС - част I, както и документите за гражданска отговорност и годишен технически преглед.

Обвиняемият Д.Й. забелязал, че над колата не се осъществява надзор. Той се опитал да я подкара, но не успял да я запали. На 04.09.2021 г. около 16,00 часа, обвиняемият повикал репатрак от фирма за изкупване на излезли от употреба моторни превозни средства. Заявил, че превозното средство е на чичо му и има технически проблем, затова иска да я продаде за скрап.

Д.Й. показал и документите, които били оставени в автомобила. Служителят на фирмата му повярвал, натоварил колата и му дал 450 лева за нея.