Ден 143 на протести: Бунтарите се вързаха с въжета и вериги

Блокирани са отново кръстовището на ул. ”Г.С. Раковски” и бул. ”Цар Освободител”

У нас
21:37 - 28 Ноември 2020
5478
Ден 143 на протести: Бунтарите се вързаха с въжета и вериги

Пореден ден на антиправителствени демонстрации по столичните улици. Граждани се събраха под прозорците на Министерския съвет, а след това се отправиха на шествие и блокираха кръстовището на ул. ”Г.С. Раковски” и бул. ”Цар Освободител”.

Всяка вечер в района, станал известен като "Триъгълника на властта", се събират десетки граждани.  

Тази вечер протестът е под надслов "100 синджира, не роби". Те се вързаха с въжета и вериги на 1,5 м един от друг, за да може да спазват мерките. Но са категорични, че веригите са символ на мерките, които влязоха в сила от снощи. Според недоволните те са неадекватни и водят до пагубност на икономиката.

За утре майките от "Системата ни убива" подготвят контрапротест срещу демонстрацията на полицаите. Униформените ще излязат за пореден път, за да изразят недоволството си спрямо двойния аршин, с който властта третира работещите на първа линия в борбата с пандемията. Служителите на МВР искат увеличение от 30% на заплатите, но заложени в бюджета са само 15%.

Според майките от "Системата ни убива" протестът на униформените е форма на лицемерие, защото полицаите не са застанали до тях по време на антиправителствените демонстрации.