Депутат от ПП размаха среден пръст в пленарната зала?

Шепа фашисти нарече Атанас Михнев колегите си от "Възраждане", законотворците на Копейкин скочиха

Политика
13:09 - 28 Януари 2022
5749
Депутат от ПП размаха среден пръст в пленарната зала?

Депутатът от ПГ на Продължаваме промяната Атанас Михнев е размахал среден пръст срещу колегите си в пленарната зала по време на контрола върху министрите. За изцепката алармираха от групата на "Възраждане" на Костадин Костадинов, а повод за напрежението между двете политически сили стана питане към МВР шефа Бойко Рашков по повод протеста на националистите-русофили срещу ковид мерките и ваксините на 12 януари. 

Михнев нарече бунта на "Възраждане" като организиран от "шепа фашисти" "нюню протест" и препоръча да бъде назначен психиатър за цялата парламентарна група. 

Заместникът на Копейкин Цончо Ганев се възмути как е възможно председателстващият заседанието на НС да допуска обвинения във фашизъм. А по-късно и колегата му Стоян Таслаков обяви, че иска разследване дали Михнев е размахал обидния жест в НС. 

Михнев блесна в пленарната зала с появяването си с фланелка на “Берое” под сакото си, със зелено-бяло шалче върху костюма си и с предпазна марка - също на футболния клуб. Народният представител от Стара Загора обяви, че по този начин иска да привлече вниманието за решаване на проблема с бъдещето на “Берое”, като се надява министърът на енергетиката Александър Николов да накара Българския енергиен холдинг (БЕХ) да “продаде” клуба на феновете срещу 1 лев. Облеклото му е изцяло в разрез с парламентарния правилник на НС. 

Михнев е бивш кадър на младежката организация на ГЕРБ.