Дилов-син и Лъчо Мозъка хванати в крачка (СНИМКИ)

Депутатите от ГЕРБ изловени в Истанбул в работно време. На сватба ли са били?

Политика
21:00 - 07 Януари 2022
14285
Дилов-син и Лъчо Мозъка хванати в крачка (СНИМКИ)

Депутатите от ГЕРБ Любен Дилов-син и Лъчезар Иванов бяха изловени на летището в Истанбул в сряда късно вечерта, като и двамата пропуснаха първия работен ден на Народното събрание след Нова година, който се падна именно на 5 януари.

Адвокат Полина Велчева от Демократична България засне народните представители от бившата управляваща партия твърди, че кадрите са докато чакат за полет от Истанбул до София. Тя публикува снимките във фейсбук страницата си, придружени с остър коментар.

"Борисов нареди на депутати си да отсъстват само при “смъртен случай, развод и сватба”. Днес 05.01.2022г. е работен ден за НС и се чудя Любен Дилов (син) и Лъчо “Мозъка” по какъв повод са били на полета от Истанбул до София през работно време …. Чл.13 от Правилника на НС постановя, че при неоправдано отсъствие от пленарно заседание на народния представител се прави удръжка от дневното му възнаграждение.

Без да мога да го изчисля с точност е около 300 лв. на ден!! (Без да знам дали са членове на комисии, а от заплата от 4800 лв.) … въпросът ми е - тези приблизително 600 лв. днес, който платихме като заплати на двамата депутати от нашите пари ли са? Защо не изпълняват на Борисов нарежданията да ходят в НС??? Защо ние позволяваме всичко това???", написа възмутената юристка.

Под поста й се завихри дискусия и мнозина използваха саркастични коментари, за да изразят мнението си към Дилов-син и Лъчезар Иванов.

"Мозъка" предполагам е ходил да търси липсващия му орган, другият и обяснение да даде, нищо няма да му разберем. Мани бегай. Двамата сметкаджии са били на пазар в Одрин, щото е много евтино! Нямат право на неплатен отпуск! Само на годишен, когато е официалната ваканция на Парламента", написаха във фейсбук разгневени граждани. А други попитаха иронично дали двамата ще се женят в Истанбул.

Депутатите от ГЕРБ бяха облечени по лятному. Дилов изпъкваше с плетена жълто-синя шапка, предназначена не толкова за студ, колкото за морето.