Доц. Дончо Дончев от ВМА вижда светлина в тунела

Хората, които са изкарали COVID-19, трябва да се ваксинират, ако е минало достaтъчно време от преболедуването им, смята медикът

Здраве
09:37 - 21 Февруари 2021
2094
Доц. Дончо Дончев от ВМА вижда светлина в тунела

Доц. д-р Дончо Дончев, ръководител на отделение в "Уши, нос, гърло" във ВМА, смята, че личният пример е много важен, за да се ваксинират повече хора. "Пътят да се спасим като общество от тази напаст, са ваксините", каза той в ефира на Нова тв.

Медикът уточни, че основната му грижа е да се набавят ваксини за всички тези, които искат. „Има разединение в обществото“, допълва той. В този труден момент е погледнал към миналото и е разбрал как сме загубили две световни войни. В най-трудните моменти сме се разединявали, обяснява той.

„Виждам светлина в тунела по няколко причини. Първата е, че ваксинацията вече е факт, както и в България, така и в по-далечни страни“, казва доц. Дончев. Според него има ясен признак за това, че навсякъде съществува по-голяма готовност, и това е плавното надигане на третата вълна на вируса, която много се различава от втората.

Хората, които са изкарали COVID-19, трябва да се ваксинират, ако е минало достaтъчно време от преболедуването им, допълва доц. Дончев.