Доведеният син на Масларова преследвал и братовчед си за невърнати пари

Роднината на издирвания бизнесмен напуснал България от страх за живота си, разказват негови близки

Топ
17:27 - 22 Май 2020
4555
Доведеният син на Масларова преследвал и братовчед си за невърнати пари

Незабравка Масларова е името на родната майка на сочения от прокуратурата поръчител на убийството на Станка Марангозова. Името посочиха близки на семейството, смутени от непрекъснатите внушения, че бившият социален министър Емилия Масларова е отгледала от дете Иво Масларов, син на нейния съпруг от първия брак.

“Няма такова нещо. Незабравка си е жива и здрава, сега е пенсионер и много се притеснява от всичко, свързано с Иво", разказват роднините пред 24 часа. Жената е родена в плевенското село Бъркач. След като се омъжва за Антон Масларов, който е син на известния комунистически деятел Иван Масларов, член на Цeнтралния комитет на БКП, завършва фармация и работи дълги години в аптеката на почивната станция на ЦК в Банкя.

52-годишният днес бизнесмен Иво Масларов, когото Интерпол издирва, е бил трудно дете, стигнал само до средно образование, след което започнал да се впуска в различни сделки. Търговия, внос на коли, строителство - никой от семейното обкръжение не може да посочи какъв точно е бизнесът му.

Дълго време е в орбитата на известен с близките си контакти с БСП и Татяна Дончева строителен предприемач.

Познати на Иво Масларов го описват като човек с много буен нрав, агресивен, груб. Обичал да демонстрира финансовото си благосъстояние. Дълги обеди с много алкохол и съмнение за употреба на наркотици, са другите им наблюдения. Негов роднина правил някакви сделки с Иво Масларов, след което бизнесменът започнал да го преследва за невърнати пари. Братовчедът предпочита да напусне България, защото не бил сигурен за живота си.

Проблемът с Марангозова също е финансов - Иво Масларов, който я познавал повече от 10 години, имал претенции за по-голяма доходност на парите, които предал за управление на брокерката. Тя била основен свидетел на започнало дело срещу него и съдружника му.

Бащата Антон Масларов се въздържал от контакти със сина си от първия брак и предпазвал новото си семейство от срещи с Иво Масларов. Затова и хора от фамилията Масларови са категорични, че втората съпруга Емилия е виждала за три десетилетия не повече от три пъти издирвания от Интерпол поръчител на убийството на Марангозова.
Мъжът има три брака и три деца, родени от всяка от съпругите му.