Две момичета са с по-висок коефициент на интелигентност от Айнщайн

Новини
13:12 - 18 Декември 2019
2106
Две момичета са с по-висок коефициент на интелигентност от Айнщайн

Две момичета от Великобритания бяха обявени за гении, след като получиха резултат 162 на теста за интелигентност на организацията Менса, пише в. "Дейли стар".

Коефициентът на 11-годишната Лара Джийтли и 10-годишната Фрей Манготра е по-висок от този на Айнщайн или Стивън Хокинг, за който се смята, че е 160.

Лара Джийтли от Литъл Астън, близо до Бирмингам, е окуражена от учителите си да се яви на теста, които виждат огромния й потенциал. Преподавателският им инстинкт се оказва безпогрешен - само седмица преди да навърши 11 години, Лара отбелязва резултат 162 на теста Кател, според който коефициентът на интелигентност на Айнщайн и Стивън Хокинг е с два пункта по-нисък.

Гениалното момиче споделя, че е загрижено за околната среда и се надява да направи изобретение, с което да подпомогне опазването й.

"Бяхме шокирани. Сега дъщеря ни е член на Менса", казва Джес, майката на Лара Джийтли.

Само на няколко километра южно от Бирмингам, в Моузли, друга ученичка - 10-годишната Фрей Манготра, успява да наподоби впечатляващия резултат на Лара.

Фрей, която също като другото момиче е считана за гений от Менса, обича да чете, да играе шах и да плува.

"Това е най-високият резултат, който може да се постигне под 18-годишна възраст. Знаехме от съвсем ранна възраст, още когато беше на две или три години, че дъщеря ни е надарена. Тя схваща нещата изключително бързо, способността й да се концентрира и запаметява е забележителна. Достатъчно е да прочете или направи нещо само веднъж, за да го запомни. Благословени сме с нея", споделя гордият баща на Фрей, д-р Кулдеп Кумар.