Експерт пред Lupa.bg : Слави изпусна момента за влизане в политиката

Коментар
15:40 - 06 Август 2019
10043
Експерт пред Lupa.bg: Слави изпусна момента за влизане в политиката

Слави Трифонов с партийния си проект „Няма такава държава” преследва кариера в политиката. Очертава се да бъде резервна гума на статуквото. Това заяви пред Lupa.bg Петър Чолаков, доцент по политически конфликти в Института за изследване на обществата и знанието при БАН.

Слави влезе в политиката

„Шоуменът изпусна момента да влезе в политиката. Трябваше да го направи, когато предаването му се гледаше и се ползваше с голяма популярност. Не се възползва от резултатите от референдума, а взе изчеквателна позиция. Ще видим дали няма да бъде патерица на Борисов", подчерта експертът.

 „Няма такава държава” се очертава да бъде популистка формация. Слави Трифонов иска пряко да се избира омбудсмана, главния прокурор, шефа на МВР. Не съм убеден, че прекият избор е най-успешният. Не е задължително да си харизматичен, за да бъдеш добър професионалист", напомни доц. Чолаков.

По думите му социолози вече прогнозираха, че Трифонов може да получи до 30 места в следващия парламент. "Това е несериозно говорене, защото нито партията му се е случила, нито са определени нейните лица. Кой ще е заместникът на Слави, още не се знае. Всяка социологическа прогноза в този момент е манипулативна.

Възможно е Трифонов да се готви за предсрочни избори, само че засега няма изгледи да се случат. Правителството изглежда стабилно”, посочи доц. Петър Чолаков.