Ето ги фаворитите за "Златен глобус"

"Брачна история" води с 6 номинации

Култура
12:43 - 10 Декември 2019
1780
Ето ги фаворитите за "Златен глобус"

Драмата "Брачна история" на стрийминг платформата Нетфликс води по номинации за наградите "Златен глобус" с шест на брой, предаде Ройтерс. Следват гангстерският епос "Ирландецът", също на Нетфликс, и одата за златно време на киното "Имало едно време в Холивуд" с по пет номинации.

"Брачна история" и "Ирландецът" ще се съревновават в категорията за най-добра филмова драма заедно с "1917", "Жокера" и "Двамата папи".

В категорията за най-добра филмова комедия или мюзикъл са номинирани "Имало едно време в Холивуд", "Джоджо Заека", "Вади ножовете", "Рокетмен" и "Долимайт е моето име".

Призът за най-добър актьор във филмова драма ще си оспорват Крисчън Бейл за "Пълно ускорение", Антонио Бандерас за "Болка и величие", Адам Драйвър за "Брачна история", Хоакин Финикс за "Жокера" и Джонатан Прайс за "Двамата папи".

В категорията за най-добър актьор във филмова комедия или мюзикъл са номинирани Даниъл Крейг за "Вади ножовете", Роман Грифин Дейвис за "Джоджо Заека", Леонардо ди Каприо за "Имало едно време в Холивуд", Тарън Еджъртън за "Рокетмен" и Еди Мърфи за "Долимайт е моето име".

Носителката на наградата за най-добра актриса във филмова драма ще бъде избрана измежду Синтия Ериво за "Хариет", Скарлет Йохансон за "Брачна история", Сирша Ронан за "Малки жени", Чарлийз Терон за "Бомба със закъснител" и Рене Зелуегър за "Джуди".

С номинации за най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл са Аукуафина за "Сбогуването", Ана де Армас за "Вади ножовете", Ема Томпсън за "Късното шоу", Бийни Фелдстийн за "Зубрачките" и Кейт Бланшет за "Къде си, Бернадет?"