Французин се изгуби в Пиренеите, тръгнал за цигари в Испания

Пушачът бил намерен измръзнал и изтощен в село, близо до границата

Новини
21:34 - 05 Април 2020
2047

Пушачите в пограничните райони на Испания по традиция ходят да си купуват по-евтини цигари оттам. В подобен опит, французин се изгуби по височините на Пиренеите, след като потеглил на пазар, въпреки ограничителните мерки.
 
Мъжът бил намерен "изтощен, треперещ от студ и изгубен по височините на Пертю", село близо до границата с Испания. В туит жандармерията на Пелетон от Монтан, осъжда липсата на гражданска отговорност на този жител на Перпинян. За да го спасят, властите трябваше да мобилизират хеликоптер на Гражданска защита и "да използват доста ресурс".
 
"Този ​​млад мъж, който напусна Перпинян с кола, беше върнат обратно на контролно-пропускателните пунктове между Франция и Испания, когато искаше да отиде в Жонкер. След това решил да тръгне по пешеходна пътека, надявайки се да премине границата през планината", разказват жандармите. След това той е паднал в поток с тръстика, преди да се обади за помощ. Нарушителят е спасен с хеликоптер, глобен е и ще трябва да плати 135 евро за неспазване на ограничителните мерки.