Гълъб Донев пред МВР: Всяко съобщение за катастрофа ме пълни с гняв (ВИДЕО)

Премиерът предупреди ченгетата да слухтят за купуване на гласове

Политика
10:59 - 12 Август 2022
2152
Гълъб Донев пред МВР: Всяко съобщение за катастрофа ме пълни с гняв (ВИДЕО)

"Вашата професия е от онези, в които нямаш право на грешка", обърна се премиерът Гълъб Донев към служителите на МВР.  Той е гост на националното съвещание на бранша. - "Не винаги оценяваме ситуациите и усилията, обикновено виждаме пропуските. Разчитам на вас и за всички следващи ситуации, при които органите на реда ще бъдат на своя пост. Всеки човек е ценен", добави премиерът.

Всяко съобщение за катастрофа на пътя ме изпълва с гняв, защото съм убеден, че на войната на пътя може да се сложи край. Заедно сме в това безумие. Да бъдем нетърпили към всеки, направете възможното и невъзможното да спрем войната на пътя, каза премиерът. 

По отношение на изборите обяви, че полицията е отново на първа линия, но "искам да знаете, че не сте сами, правителството ще направи всички необходими срещу купения вот", каза премиерът.

Ще бъдем безкомпромисни към нарушенията, обяви вътрешният министър Иван Демерджиев. Той добави, че добре са известни порочните практики по отношение на купуването на гласове. 

Да положим всички усилия да разкрием лицата, които стоят зад порочните практики - купеният вот, корпоративният вот. 

Може би най-важната тема е превенция по отношение на всякакви форми - войната на пътищата, битовата престъпност, ДДС измамите, каза вътрешният министър. Той добави, че ситуацията по пътищата е много тежка. В хода на съвещанието щели да бъдат съобщени и конкретните мерки.