Ганьо ПО ЕВРОПА: Българин едва не загина във френски клозет

Любопитно
07:56 - 20 Декември 2019
7491
Ганьо ПО ЕВРОПА: Българин едва не загина във френски клозет

Бай ви Ганя е жив и обикаля Европата в 21-и век! Въпреки че границите ни са отворени за света вече от 30 години, българите са неспособни да се справят дори с най-елементарните, битови нужди в цивилизования свят. Точно това се случва с туриста Цветан Костадинов, който едва не загива във... френски обществен клозет.

Във фейсбук многострадалният нашенец разказва за едно от най-срамните си преживявания, докато е пътувал по света. Цветан признава, че случката е твърде срамна, но се решава да я сподели и с други български пътешественици, за да не изпаднат и те като него в неудобна ситуация.

"В Европа има много тоалетни по улиците и те работят така - след като човек свърши цялата си работа и напусне кабината, сензорите на пода автоматично определят, че в кабината няма човек. И дезинфекцията започва - тоалетната се напръсква с разтвор, който унищожава всички микроби, след което кабината се изсушава отвътре с горещ въздух. След всички тези процедури тя отново е готова за посетители", разказва Костадинов. - "Помислих, че това е мивка за хора с отклонения, но после разбрах защо е такава идиотска".

В своя пост българинът разкрива, че не е имал никаква представа за особеностите на самопочистването на тоалетните, в случая - във Франция, където отишъл със семейството си. Затова решил да свърши цялата си работа, седнал на крака на ръба на тоалетната - искал да не се цапа.

От своя страна устройствата в тоалетни отчели, че няма никой вътре и следвайки роботизираната  логика - няма крака на пода, няма човек - започнал и процесът на дезинфекция, като преди това врата се заключила автоматично. 

Българинът разказва по особено комичен начин, че не очаквал такъв развой на нещата и веднага скочил обратно на пода, но по този начин объркал сензорите, поради което вратата се заключила плътно. В резултат на това бил залят с химикали и едва не се удавил и задушил. В крайна сметка се наложило служител да го вади от фаталния кенеф.