Гари Линекер погреба... сентенция

Островитяните накараха бившият национал да вземе това решение

Спорт
17:44 - 30 Юни 2021
2568
Гари Линекер погреба... сентенция

„Футболът е проста игра: 22 души играят 90 минути и накрая печелят германците“ - едва ли има запалени фенове, които да не знаят за най-емблематичната фраза на легендата на Англия Гари Линекер.

Няма голям футболен форум, на който тези думи да не бъдат изричани поне по веднъж. Мъдростта на Линекер се роди след полуфиналния мач на Свентовното през 1990 г., когато Германия отстранява след дузпи Англия с Линекер в състава.
31 години по-късно самият Линекер е готов да погребе собствения си труд.

В профила си в Туитър той написа: „Мисля, че е време фразата „германците винаги печелят“ да бъде погребана. Почивай в мир“.

Това се случи след като Англия отстрани Германия на осминафинал от Евро 2020. Мачът, игран на „Уембли“, завърши 2:0 за домакините с голове на Рахийм Стърлинг и Хари Кейн.

Това е първа победа на Англия над Бундестима в елиминации на голямо първенство от 1966 г., когато „трите лъва“ печелят финала на домашното Световно първенство.

Именно краят на тази черна серия за островитяните е накарала Линекер да вземе тежкото решение да „погребе“ тази своя световноизвестна фраза.

Линекер също така не пропусна да коментира и последния мач от осминафиналите на Евро 2020. В него Украйна победи Швеция с 2:1 след гол в 121-ата минута.

Мачът обаче ще се запомни с многото груби нарушения, извадили от строя футболисти и от двата отбора. При един такъв фаул Маркус Даниелсон влезе изключително грубо с бутоните напред в коляното на Артьом Беседин. Съдията на мача Даниеле Орсато от Италия се консултира с ВАР и изгони шведския бранител и това предреши развоя на мача.

Легендата на Англия обаче не бе съглаен с решението на арбитъра.

„Това не е червен картон. Той има пълно право да изчисти тази топка. Ако гледате на забавен каданс това движение, ще видите, че е много по-безобидно, отколкото изглеждаше. Абсолютно нелепо“, написа Линекер в Туитър.