Георг на ГЕРБ пак громи ДБ - била апендикс на ПП

Младият ястреб на Бойко искал широк консесус за махането на МОЧА

Политика
09:34 - 26 Февруари 2023
1624
Георг на ГЕРБ пак громи ДБ - била апендикс на ПП

Това, че ДБ избраха да бъдат вместо субект на политиката, някакъв апендикс си е личен техен избор. Самата коалиция, която създадоха е, че не могат сами и по отделно, коментира Георг Георгиев от ГЕРБ пред БНТ.

ГЕРБ усещат провалите на ПП всеки ден във всичко - в инфлацията, в магазините, в бензина, в газта, в международния имидж на държавата. Откакто правителството на Кирил Петков не управлява се вижда каква е цената на бензина, на дизела, на енергоносителите какви са в момента, сравни Георгиев.

По думите му единственото, което се чува в момента е липсата на възможност за създаване на правителство. Георгиев не може да си представи дали съществува коалиция, която не може да се разбере по темата за бюджета. "Партиите гледат към местните избори наесен. Те знаят, ако разбият и местната власт, това ще бъде краят на държавата

. Те искат да създадат хаос - такава, каквато създадоха в изпълнителната власт, да я пренесат и в местната", смята кандидат-водачът на Бойко-Борисовата партия.

Той посочи, че властта никога не може да бъде цена за нищо. Никога за ГЕРБ персоните и фигурите не са били важни и че една реформа се съдържа в това да се махне главният прокурор Иван Гешев и да се сложи "комунистическият следовател" Бойко Рашков. Ако Рашков е емблемата на добрите демократични сили, то каква е самата коалиция ПП-ДБ, недоумява Георгиев.

По отношение на премахването на Паметника на съветската армия, Георгиев добави, че това изисква широк консенсус. Светът се намира в състояние на война, Европа е в състояние на война и не можем да се усукваме по отношение на политиката си спрямо Украйна и Русия. Военнотехническата помощ за Украйна се осъществи единствено и само поради инициативата на ГЕРБ, коментира той.