Георги Кадиев: Деси Иванчева бе големият ми урок!

Издигналият я за кмет на район "Младост" социалист най-накрая коментира пращането й в Сливенския затвор

Политика
14:45 - 14 Ноември 2022
8274
Георги Кадиев: Деси Иванчева бе големият ми урок!

Бившият депутат от БСП, основател на партията "Нормална държава" и политическият фактор, издигнал затворената в Сливенския зандан Десислава Иванчева за кмет на "Младост" Георги Кадиев най-накрая, дни след отвеждането й в пандиза, коментира случилото се.

Кадиев я подкрепи през 2016 г. и де факто я "направи" шеф на столичния район, но упорито отказваше в последната седмица да вземе отношение към окончателно присъдените й 6 години зад решетките, при това разделена от едногодишното си момченце. 

"Разделихме се с нея юни 2017, по нейно желание. Бях й обещал, че ще помагаме докато иска. Ако не иска, оттегляме се. Арестът беше март 2018. Наистина нямам идея корумпирана ли е, натопена ли е, и не мога да коментирам.

Но със сигурност знам, че беше напълно неподготвена за кмет и това е един от големите уроци, които съм получавал", коментира най-накрая социалистът днес след изрично питане, отправено към него от последователка в профила му в социалната мрежа. 

Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха отведени от служители на съдебна охрана в Сливенския затвор миналата седмица. Оттогава в София се организираха няколко протеста в тяхна защита. А още в четвъртък и Мая Манолова, и адв. Николай Хаджигенов подеха стъпки към изпращането на жалба за помилването им към комисията на "Дондуков" 2.