ГЕРБ даде на СДС две места в евролистата си 

Бойко Борисов прегърна синия кандидат за Брюксел Владимир Кисьов

Политика
09:39 - 20 Март 2019
2442
ГЕРБ даде на СДС две места в евролистата си 

ГЕРБ и СДС най-вероятно ще имат обща листа за евроизборите. Това стана ясно, след като на среща между двете партии премиерът Бойко Борисов и зам.-председателят Цветан Цветанов са изявили готовност да дадат избираема позиция на синия кандидат Владимир Кисьов, плюс още едно място за демократите.

Предстоят още преговори, но днешните разговори показаха, че двете партии – членки на Е НП сигурно ще се съюзят, както ги призова Жозеф Дол.     

На срещата премиерът Борисов дори прегърна Владимир Кисьов с думите: "Разчитаме на твоята мъдрост, приятелю. Да не се забравя, че Владо Кисьов е първият преговарящ с ЕС".

"С Румен Христов се познаваме от времето, когато бях в Института по психология в МВР, когато аз правех дисертация там, после работихме заедно, докато беше при президента Стоянов. С Владо Кисьов се познавам от времето, в което беше председател на СОС, а аз станах кмет без нито един съветник. Партията, която е нанесла най-много поражения на БСП, е нормално да работи с най-старата дясна партия. Разпоредил съм СДС да получи избираемо, сигурно място в листата, общо две имена.", обяви минисър-председателят.

Лидерът на СДС Румен Христов заяви: „Ако участваме заедно на изборите, няма да има разпиляване на гласове за ЕНП. Ще продължим да работим в тази посока“.