ГЕРБ извади скелетите от гардероба

Костадин Ангелов показа емблематична снимка на купон с Бойко Рашков и ген. Атанасов, били и двамата членове на БКП

Политика
13:59 - 11 Юни 2022
14189
ГЕРБ извади скелетите от гардероба

Депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър проф. Костадин Ангелов извади скелетите от гардероба и обвърза фигурата на МВР шефа Бойко Рашков с тази на лидера на ДСБ ген. Атанас Атанасов покрай бъдещия вот за нов председател на КПКОНПИ. 

Рашков е предложен да оглави антикорупционния орган лично от премиера Кирил Петков, което възмути герберите, а прясно напусналите управляващата коалиция народни избраници от Има такъв народ пуснаха слух, че рокадата се готви заради несправяне с реформата във вътрешното ведомство и отказа му да уволни 7000 ченгета. 

Още вчера кулоарите на НС се напрегнаха заради предстоящото гласуване на новия закон за КПКОНПИ, като от ГЕРБ заявиха, че няма да го подкрепят. Въпреки че по думите на Станислав Балабанов проектът е преписан, заедно с грешките, именно от тях. 

"В коалиция още от 90-те. В една партия още от преди 90-те. Наздраве, БКП!", написа днес по повод емблематичната снимка от преди доста години от купон на следователите (и Рашков, и генерал Атанасов са минали през шефските кресла на НСлС - б.р.). 

Още миналата година лидерът на ДСБ категорично отрече инсинуациите, че е имал партийна книжка преди промените.