Гешев за бомбата: Имаме повече експерти по взривове от Израел?

Най-важното е, че вече никой не е опазен, щом се посяга на главен прокурор, заяви обвинител №1

Топ
08:56 - 08 Май 2023
2659
Гешев за бомбата: Имаме повече експерти по взривове от Израел?

В рамките на секунда се усети разклащане, но според експертите, ако сачма беше ударила врата на колата, не се знае дали щеше да е невредима. Това каза главният прокурор Иван Гешев в интервю за БНТ. В момента той е в Ню Йорк на посещение, планирано още преди време.

Прибирах се по обичаен маршрут и на един завой са чу врзив, мястото беше близо до мост. В този ден по цялото трасе имаше голямо движение - разминахме се поне с 10 коли по посока Самоков и слава богу не пострада никой.

Какво точно се е случило, ще каже разследването, добави още той. От служители на ГДБОП и от израелски експерт се разбра, че според тях и това е вероятната хипотеза, мястото било много добре избрано. Било изключително професионална работа.

Взривът е бил насочен към шосето, поставени са метални сачми, които са прерязали дърво, каза още Гешев. Разклащането било в рамките на секунда. 

Оказа се, че в България има повече експерти по взривовете, отколкото в Израел, коментира още той.

И добави: Радвам се, че никой не пострада. Усетих помръдване на колата. Отдалечихме се от мястото, но това е по протокол. Видях много коли и се страхувах да не е пострадал някой.

Тече опит за подмяна на въпроса - как така до кола на главен прокурор на страна от ЕС да има взрив - в кои години живеем, какви послания излъчваме, попита още обвинител №1.

Не е ли по-важно, че вече никой не е опазен, след като се посяга на главен прокурор, добави той.

Той обясни и как се е получило объркването с това дали децата му са били в колата.