Гласят Велислава Кръстева за евродепутат?

Пиарката на Народния театър сключила договор с Васил Василев само за 6 месеца заради бъдещото място в Страсбург

Свят
15:40 - 01 Март 2023
5423
Гласят Велислава Кръстева за евродепутат?

Доскорошната шефка на пиар отдела в Народния театър "Иван Вазов" Велислава Кръстева, която пося семето на раздора в културната институция заради враждата си с режисьора Александър Морфов, май стяга дисаги за Страсбург. 

Източници на Lupa.bg в редиците на ДПС разкриха, че още миналата година, когато вече е ставало ясно как поредните предсрочни парламентарни избори се задават идната пролет, името на Кръстева било спрегнато.

Но не за родните кандидатудепутатски листи, а за европейските, като подготовката за тях специално в Движението вече течала на пълни обороти. Неслучайно бил и едва шестмесечен договорът на пиарката, подписан с директора на Народния театър Васил Василев, разкриват още информаторите ни. 

Кръстева щяла да попадне на изборите през май 2024 г. на избираемо място в листата - при това веднага след сочения за бъдещ ръководител на делегацията на партията Илхан Кючюк.

Освен това лично на нея щели да бъдат делегирани ресори като култура и гражданско взаимодействие, с които вече имала богат опит от предходните си мандат в родното Народно събрание. Наред с това тя щяла да води и делегациите на ДПС в Западните Балкани. 

Велислава Кръстева бе член на групите за приятелство и със Северна Македония, и с Черна гора, и със Сърбия, а наред с това участваше дейно като представител и на тези с Косово, Босна и Херцеговина, Албания и Хърватия. 

В редиците на Движението вече се говорело, че тя ще заеме ролята на либералната Елена Йончева - с професия и професионален опит, доста сходни с тези на червената евродепутатка. Но коя от двете други дами в делегацията на ДПС ще смени или допълни, все още не било ясно, защото от централата на "Стамболийски' 45А били доволни от работата и на Искра Михайлова, и на Атидже Алиева-Вели.