Гордана Силяновска цунка Радев с копринен шал

Президентът на югозападната ни съседка е в България по повод гостуването на Националната опера и балет на Република Северна Македония

Политика
17:34 - 13 Септември 2024
3258
Гордана Силяновска цунка Радев с копринен шал

Държавният глава Румен Радев посрещна президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова за среща на "Дондуков" 2. Изтупана в тъмносиньо и с очарователен шал, комшийката нежно разцелува колегата си под зоркия поглед на Илияна Йотова.

В центъра на София има засилено присъствие на полиция. Има и медии от Република Северна Македония. Те обаче ще чакат отвън, защото на срещата не са поканени медии. 

Президентът на югозападната ни съседка е в България по повод гостуването на Националната опера и балет на Република Северна Македония, която ще представи в София операта „Набуко“ от Джузепе Верди.

В рамките на 52-рото издание на майските оперни вечери в Република Северна Македония Силяновска ще присъства на представлението "Валкюра", представено от Софийската опера и балет в Скопие, като подчерта "значението и силата на културната дипломация като неделима част от международната дейност”.

Гордана Силяновска-Давкова изрази съболезнования за загиналите двама български военни пилоти при авиационния инцидент от днес, станал на авиобаза "Граф Игнатиево". 

След срещата си с българския държавен глава, провела се в сградата на президентската институция на „Дондуков“ 2, Гордана Силяновска-Давкова подчерта, че разбира защо Румен Радев и съпругата му не могат да присъстват на операта „Набуко“ от Джузепе Верди, която тази вечер ще бъде представена при гостуването на Националната опера и балет на Република Северна Македония, предаде БТА.