Гранична полиция със специализирана акция за контрабандата

При извършване на проверка на превозвана стока са установени 154 кутии по 5 литра и 5 кутии по 3 литра

Новини
20:19 - 14 Август 2019
4392
Гранична полиция със специализирана акция за контрабандата

Граничните полицаи са провели специализирана операция за противодействие на контрабандата и нерегламентираното разпространение на акцизни стоки в зоната за отговорност на ГПУ-Варна, съобщават от ГД "Гранична полиция".

В хода на операцията днес граничен полицейски наряд спрял на главен път Е-87 в местността Харамията микробус, брандиран с логото на винен завод.

При извършване на проверка на превозваната стока са установени 154 кутии по 5 литра и 5 кутии по 3 литра. При проверка на съдържанието в опаковките се установява наличие на високоалкохолни напитки - ракия, водка, уиски и мента с общо количество около 800 литра.

Граничните полицаи установили, че в документите, придружаващи проверената стока е посочено, че в опаковките се сдържа вино. В ГПУ са задържани водачът на микробуса и двама пътници.

Уведомен е дежурен прокурор от Районна прокуратура Варна. По случая е образувано досъдебно производство. В момента се извършват претърсвния и изземвания на три адреса. Работата по случая продължава.