Гьоков повтори опорките на Нинова: Целта на служебното правителство е отмъщение и реваншизъм

БСП не е от партиите, които могат да бъдат притискани от когото и да било, твърд е бившият социален министър

Политика
12:05 - 10 Август 2022
2106
Гьоков повтори опорките на Нинова: Целта на служебното правителство е отмъщение и реваншизъм

В позиция до медиите бившият социален министър Георги Гьоков изрази мнение, че основната задача на служебното правителство е отмъщение и реваншизъм. Повод за това е смяна на ръководството на Главната инспекция по труда. Служебното правителство има два или три месеца живот, но очевидно добре използва времето във властта, посочва в позицията си Гьоков, разпространена от БСП.

Според него на служебния кабинет е вменено да осигури прозрачността и честността на изборите, да подсигури държавността и съществуването на българите до следващото редовно правителство, да действа неутрално, а не да се опитва да оценява и ревизира политики, да чертае далечни перспективи и масово да „кадрува“, да подменя ръководители и експерти, държавни служители на ключови за държавното управление места, а и на не толкова ключови.

Да си позволяваш да критикуваш директно лидери и партии, това едва ли е коректно и надпартийно. Това може да повлияе на изхода от изборите, а това не е ролята на едно служебно правителство, посочва бившият социален министър.

БСП не е от партиите, които могат да бъдат притискани от когото и да било. Нямаме зависимости от никого, освен от своите членове. Тръгваме на тези избори с вдигната глава, пише още Георги Гьоко