Хладилник фламбирал блока в Бургас (ВИДЕО)

Техномания
17:16 - 02 Януари 2022
4785
Хладилник фламбирал блока в Бургас (ВИДЕО)

Късо съединение в елзахранването на  хладилник е причина за пожара, разразил се днес по обед в 18-етажен блок в Бургас.

Пламъците лумнали на 6-я етаж в бл. 71 в к-с "Лазур". Огънят е тръгнал от хладилник, изнесен на площадка между два от апартаментите, където били складирани и много други вещи. Именно те се подпалили и опушили  кухнята и коридора на едно от жилището. Хладилникът е напълно изгорял съобщиха за "24 часа" от полицията.

Веднага след сигнала на място са пратени две коли на пожарната. Огнеборците са били оборудвани и със специализирана стълба за евакуация, но не се наложило да я ползват.

Няма пострадали хора, уточниха от пресцентъра на ОД МВР Бургас. Собственик на най-пострадалото жилището  е пенсионер, той е бил изведен навън след потушаването на огъня.

"За щастие няма пострадали хора. Задимяване по етажите е имало, но колегите са отворили всички прозорци на междуетажните плошадки и димът бързо се е разнесъл. Хората са били предупредени да не напускат жилищата си", коментира началникът на Първа районна противопожарна служба гл. инспектор Николай Николаев.

Той предупреди, че подобно струпване на вещи между етажите в жилищните блокове е много опасно, защото при пожар се отделя голямо количество дим. Уплашени от дима, хората тръгват да излизат навън, а това може да доведе до задушаване, обясни гл. инспектор Николаев.