Хранителният план на моделите на "Виктория сикрет"

Стремете се към здравословно хранене всеки ден, съветва диетологът на ангелите

Бюти
13:43 - 27 Ноември 2019
18154
Хранителният план на моделите на "Виктория сикрет"

Оформени мускули, тясна талия и дълги крака. На тези критерии отговарят всички модели от компанията за бельо "Виктория сикрет”. Те наистина ли ядат толкова малко, колкото ние вярваме, или е обратното? В интервюто личният им треньор разкри как изглежда хранителния режим, с който модели като Адриана Лима и Алесандра Амбросио поддържат невероятната си секси форма.

Хората винаги смятат, че моделите не ядат, но е точно обратното: те се нуждаят от енергия и хранителни вещества, за да имат достатъчно издръжливост за тренировките си и да поддържат мускулатурата. Но: „Една седмица преди шоуто ще елиминираме всяка храна, която може да причини възпаление или задържане на вода“, казва Стивън Пастерино – треньорът на „ангелите”.

Има ли конкретна диета за ангелите на "Виктория сикрет"?

Има поне един план, който много модели спазват и препоръчват. Той се основава на чисти, свежи съставки и леки храни, като например продукти от краве мляко, яйца или зеленчуци. "Искам момичетата да се чувстват добре на пистата. Целта е да им осигурим достатъчно енергия и хранителни вещества, за да може кожата им да блести и мускулите да са хармонично оформени - всичко това в комбинация с редовни упражнения." споделя личния треньор.

Една седмица преди шоуто

Режимаът 7 дни преди шоуто е сериозен, но не се гладува. Всичко, което създава твърде много напрежение на храносмилателната система, се изтрива. За това има здравословни и натурални храни:

Сутрин след ставане: Ябълков оцет, разтворен с вода

Закуска: Кутия от киноа с горски плодове или зелено смути 

Специална закуска: понеделник - петък, вместо киноа, половин авокадо и половин грейпфрут с малко канела

Обяд: Зелена салата с източник на протеини (например тофу или риба) и зеленчуци

Вечеря: Здравословни въглехидрати, като киноа или сладки картофи, със задушени зеленчуци и чисти протеини (като тофу или риба)

Всички ястия се приготвят пресни и без сол, но със зехтин, лимон и билки.

Един ден преди шоуто

В деня преди „Шоуто на Виктория сикрет” моделите трябва да се придържат към по-строг план: въглехидрати на практика не съществуват, вместо това има много течности и чисти протеини.

Сутрин: вода с чай от лимон и глухарче, което стяга кожата около мускулите.

Между храненията се пие много вода!

Обяд: Пюре от боровинки, спанак, ленено семе и лимон.

Вечеря: Максимум три часа преди лягане: сьомга или риба тон, варени в зехтин и лимонов сок, с задушени аспержи.

Подходяща ли е диетата на "Виктория сикрет" за всички?

Честно казано? Не. Ако не работите като модел и се не подготвяте за важно шоу, не е нужно да се придържате към такъв строг план - тази диета е създадена специално за „Ангелите на Виктория сикрет”, а не за постоянна диета. Калорийното количество тогава е твърде ниско - особено ако спортувате много.

Вместо това изчислете собствените си изисквания за калории и направете вашата диета възможно най-здравословна.