Хванаха 3 жени от София, крали в магазин в Етрополе

Общество
12:14 - 14 Декември 2022
1473
Хванаха 3 жени от София, крали в магазин в Етрополе

Три млади жени от София са обвиняеми за кражба на стоки за близо 1000 лв. от магазин в Етрополе.

Троицата са под гаранция, след като са заловени от полицията, съобщиха от ОД на МВР София област. Извършителките на кражби са разкрити след бързи действия на полицията в Етрополе и Самоков. В хода на оперативно-издирвателните действия по извършена кражба на вещи на обща стойност 954 лева от магазин в Етрополе, криминалистите от районното управление в града разкрили, че престъпното посегателство е дело на три млади жени от София.

Едната от тях е осъждана.

След приключване на разследването трите са привлечени като обвиняеми и им е наложена мярка за неотклонение „подписка". Делото е изпратено в прокуратурата с мнение за съд. Работата по другия случай започнала след подадено заявление от жител на Самоков, че от дома му е извършена кражба на сумата от 420 лева.

В резултат на оперативната работа на служителите от полицейски участък „7-ми квартал" е установено, че извършител на кражбата е 18-годишна девойка от същия град. В снетите ѝ сведения тя направила пълни самопризнания. Отнетата сума била възстановена на потърпевшия. Материалите по случая са изпратени в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.