Илхан Кючюк ще разгражда "модела Пеевски"

Евродепутатът посочи, че в следващите дни ще стане ясно дали България ще има редовно правителство.

Политика
08:45 - 01 Август 2024
1564
Илхан Кючюк ще разгражда "модела Пеевски"

Няма да влезем с нито една партия в диалог, ако не се разграничи от модела "Пеевски". Политическите сили трябва да кажат къде застават в разговора, но категорично заявявам, че моделът "Пеевски" трябва да бъде разграден. Това заяви зам.-председателят на ДПС и евродепутат Илхан Кючюк пред Би Ти Ви.

Той обясни, че народните представители са длъжни да опитат да направят правителство с третия мандат, за да решат нерешените проблеми пред държавата.

Кючюк посочи, че в следващите дни ще стане ясно дали България ще има редовно правителство. Ако Делян Пеевски иска да унищожи ДПС, за нас тя е ценна, категоричен бе Илхан Кючюк.

Той подчерта, че няма враждуващи в ДПС. "Вчера пред камерите в Народното събрание Пеевски атакува много директно господин Доган - че той е пенсиониран политик и трябва да си стои в Росенец", каза Илхан Кючюк. 

Имаме вина, че толкова дълго мълчахме, каза още политикът. "В името на бъдещето на ДПС сме много внимателни и затова няма да дерибействаме по телевизионните студиа. Има системни нарушения на устава от страна на председателя Делян Пеевски и ще се свикат органите, които да доведат до изключването му", каза Илхан Кючук.

Цялата къща, която бе изградена с лъжи, рухна. Първоначално те казваха, че нямало конфликт, после се оказа, че има конфликт, каза още Кючук по адрес на поддръжниците на Пеевски в ДПС.