Иван Гешев и турският му колега нищят мерките срещу бежанците

Балкани
16:59 - 24 Януари 2022
1729
Иван Гешев и турският му колега нищят мерките срещу бежанците

Българската делегация, ръководена от главния прокурор Иван Гешев, бе приета днес от главния прокурор на Турция Бекир Шахин и от председателя на Върховния апелативен съд на Турция Мехмет Акарджа, съобщиха от прокуратурата на Република България.

Главният прокурор Иван Гешев разговаря и със своя турски колега Бекир Шахин, по чиято покана се провежда официалното посещение на представители на българската прокуратура в Република Турция. В делегацията са включени още Десислава Пиронева, заместник на главния прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура и Сийка Милева, говорител на главния прокурор. От турска страна в официалните срещи участваха Ридван Гюндогду, заместник-главен прокурор, Илкнур Алтънташ – старши прокурор, отговорен за международните отношения, и прокурори от Върховната прокуратура на Турция.

В хода на официалните разговори взаимно бе констатирано високото ниво на доверие и доброто сътрудничеството между прокуратурите на двете съседни страни. Обсъдени бяха въпроси от двустранен интерес, като бе подчертан приносът на Турция и България по ограничаване на нелегалната миграция в региона. Двете делегации обсъдиха и други аспекти от правното сътрудничество, сред които противодействието срещу трансграничната организирана престъпност и борбата срещу тероризма.