Иван Костов оставил 3 трупа в насрещното

Общество
15:06 - 27 Юли 2022
6317
Иван Костов оставил 3 трупа в насрещното

Навлезе без видима причина в насрещното платно. Първо помете три знака, а след това се вряза в тойотата, в която пътуваха мъж и три жени.

Това разказа в пловдивския окръжен Красимир Кедев, свидетел на кървавия инцидент, причинен от Иван Костов, отнел три човешки живота. Зловещата катастрофа стана на 5 май 2019 г. и в нея загинаха шофьорът Стоян Гечков, съпругата му Роза и Вергиния Чаушева. С тежки травми на двата крака и едната ръка остана Янка Гечкова. Четиримата пътували за сватба от Пловдив към Асеновград.
Подсъдимият слушаше свидетелските показания с наведена глава и през цялото време мълчеше. Когато съдия Иван Минчев му задавеше въпроси, отговаряше само с "да" или "не".
Според свидетеля Кедев, който карал зад джипа на Костов, при сблъсъка не е имало други автомобили. Иначе е можела трагедията да бъде още по-голяма.
"Не знам дали е заспал, дали е загубил концентрация или му е станало лошо", допълни той.
"Времето беше сухо. Спомням си, че от моята лента се чу силен тресък. Шофьорът в тойотата нямаше признаци на живот. От притеснение се прибрах в автомобила си и се обадих на 112”, разказа Веселин Стоянов, друг свидетел на кървавата баня.
Пристигналите на място пожарникари Запрян Доникян, Иван Ангелов и Янко Ботев от Асеновград обясниха, че щом стигнали до блъснатите коли, видели мъж да лежи до Тойотата и жена на задната седалка, на която медиците помагали. Отрязали покрива, след това обърнали автомобила и продължили да режат, за да извадят съпругата на шофьора, затисната на предната седалка. Дошъл и екип от Пловдив. Когато приключили и имали възможност да изкарат жената от колата ковчег, тя вече била починала.
"Тя беше с поставен колан", обясни Ботев.
Когато полицаите Костадин Станчев и Димитър Запрянов от управлението в Асеновград пристигнали, видели шофьора на тойотата окървавен, а жената на предната седалка все още дишала. Станчев разговарял с Гечков, който все още бил в съзнание и обяснил, че джипът, който ги ударил, се е движил срещу тях и рязко променил посоката си.
Следващото заседание продължава с с разпит на свидетели и изслушване на вещи лица.