Иво Прокопиев изплашен не само от делото, но и от COVID-19 (СНИМКИ)

Новини
13:45 - 12 Юни 2020
3052
Иво Прокопиев изплашен не само от делото, но и от COVID-19 (СНИМКИ)

Подсъдимият за финансови престъпления Иво Прокопиев пристигна изплашен в съдебната зала и веднага побърза да си сложи маската, за да не хване коронавирус, видяха съдебните репортери в Спецсъда. 

Пред медията ни журналисти от неговия кръг разкриха, че и в служебните помещения на неговите офиси не свалял защитата от лицето си, като явно страдал от сериозна параноя - да не му се случи нещо лошо покрай вируса. 

Още преди влизането в закритите помещения подсъдимия стискаше здраво маската в ръка, както и мобилния си телефон. Той я нахлузи още преди да мине през охраната, като се оглеждаше страхливо някой да не се закашля срещу него.

Маската на Прокопиев беше толкова голяма, че почти не му се виждаше лицето. В залата той гледаше да се настани възможно най-далече от останалите подсъдими и адвокати. 

Другите обвинени също се пазиха от коронавируса. 

Трайчо Трайков, подобно на Иво Прокопиев, се скри зад масивна маска, като се зачете във важни по делото документи. 

Специализираният наказателен съд заседава по делото срещу бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков, както и срещу бизнесмена Иво Прокопиев.  Тримата са подсъдими за продажбата на 33% държавен дял от "EVN" през 2011 г.
Според прокуратурата от сделката са настъпили значителни вреди за бюджета на стойност около 28 млн. лева.

Снимки: Булфото