Изгоря ферма на кандидат-кмет от ВМРО

Михал Грудов смята, че е атака заради участието му във вота

Топ
12:12 - 02 Октомври 2019 (обновена)
4259
Изгоря ферма на кандидат-кмет от ВМРО

Селскостопански постройки на кандидат-кмет от ВМРО изгоряха в с.- Ясна поляна. 37-годишният Михал Грудов се бори за управлението на приморското село. Още с обявяване на кандидатурата си е получил предупреждение да не влиза в политиката.

„Казаха ми: – не е за теб тази работа. Не се кандидатирай“, каза Грудов пред репортер на zonaburgas.bg. Снощи около 23 часа селскостопанските му постройки пламват. Пристигналите пожарникари погасили пламъците, но собствеността на кандидат-кмета изгоряла напълно. Животните му не са били засенати от пожара, тъй като са били на безопасно разстояние.

В този момент на място се извършва оглед. По данни на разследващите пожарът е предизвикан умишлено, тъй като постройките се намират на голямо разстояние една от друга.

„Твърденията за умишлен палеж са абсурдни. Този стереотип на поведение го няма в никоя от политическите сили.“ Това коментира кандидатът на ГЕРБ за трети кметски мандат в Приморско д-р Димитър Германов след пожара в селскостопанските постройки на кандидат-кметът на ВМРО в село Ясна поляна Михал Грудов.

„Не е морално някой да изнася подобни твърдения. Има органи, които ще докажат и обяснят – каква е причината за този инцидент. А дали човекът няма причина да го предизвика?“, запита Германов след хвърлените обвинения на Грудов, че палежът е предизвикан умишлено от негови опоненти.

Той е категоричен, че няма напрежение в селото. „Вълнението преди избори е по-голямо, но това е съвсем нормално. Всички кандидати излизат с намерения, предизборни платформи и програми.  Досега в община Приморско не сме имали подобни случаи. Тези твърдения са лишени от логика“, каза още Димитър Германов.