Излиза ли Цачева от политиката ? 

Министърката на правосъдието в оставка искала да спаси Борисов от напрежението

Новини
10:24 - 24 Март 2019
2379
Излиза ли Цачева от политиката? 

Министърът на правосъдието в оставка Цецка Цачева се колебае дали въобще да остане в политиката след скандала с апартаментите. Това стана ясно от разясненията покрай оставката й пред БНТ днес. "С оставката си искам да сваля всякакво напрежение около премиера Бойко Борисов и правителството, защото всеки трябва да отговарям сам за себе си", каза тя и добави, че решението дали да остане в политиката предстои съвместно с цялото й семейство. 

Цачева ще бъде в отпуска и няма да изпълнява задълженията си, докато депутатите в Народното събрание гласуват оставката й. И разкри, че била готова с нея в джоба си още в четвъртък, но изчаквала Борисов да се върне у нас от Брюксел, където премиерът бе на заседание на Европейския съвет. Министърката в оставка твърди, че не той я е накарал да се раздели с поста си. 

"Аз отговарям за себе си. Нека публично бъдат обявени резултатите, нямам притеснения", категорична е Цачева. Тя допълни, че до момента е платила цената на имота в груб строеж, който е негоден за обитаване и живеене. Самата цена включва още чистото строителство и вещо-правния ефект на имотната сделка. Има апартаменти и имоти, купени от нея на по-ниска цена, но това било въпрос на договаряне между купувача и продавача.

Тя призова органите да кажат равностойни ли са цените на имотите, защото имала някакви спестявания.

А кой ще заеме нейния пост в министерството, Цачева не се нае да каже и обяви, че решението е лично на премиера Борисов.