Изнасилвачът Пеньо Мангъров се прибира вкъщи

Арестантът ще лекува у дома здравословни проблеми

Крими
17:55 - 18 Юни 2020
5380
Изнасилвачът Пеньо Мангъров се прибира вкъщи

Паньо Мангъров, обвинен в отвличане и изнасилване, се прибира вкъщи. Той е освободен от ареста, като преди дни Апелативен съд – Пловдив му е изменил наложената мярка за неотклонение „задържане под стража” в „домашен арест”.

Причината за освобождаването на Мангъров е влошеното му здравословно състояние, съобщава TrafficNews. Вчера той е напуснал пределите на затвора и е бил откаран в жилището му в София. Там ще изтърпява мярката си. Ще му бъде поставена и гривна за електронно наблюдение.

Освен здравословното състояние на Мангъров, като мотив за освобождаването му бе и факта, че делото срещу бизнесмена е върнато на прокуратурата.

Припомняме, че 45-годишният мъж, по прякор Чешкия застана пред Окръжен съд на 28 май, когато се проведе разпоредителното заседание по случая. Магистратите обаче върнаха делото на прокуратурата, тъй като според тях са допуснати съществени, но отстраними грешки в обвинителния акт.

Изключително заядлив и арогантен бе тонът на Мангъров, когато председателят на състава му предостави думата в разпоредителното заседание. Чешкия обвини в лъжа прокурора, както и че е подкупен.

Защитникът му адвокат Илиян Василев поиска делото да се прекрати и да се прехвърли в съда в София.