Изверг(ов)ът, пребил Диана, трябва да бъде опраскан брутално. Веднага!

За съжаление у нас е пълно с увредени от ранна детска възраст и неспособни на емпатия личности

Коментар
20:30 - 05 Декември 2022
14542
Изверг(ов)ът, пребил Диана, трябва да бъде опраскан брутално. Веднага!

Дреме ми на пълния публицистичен член какво е мнението на Адолф Хитлер и Хайнрих Химлер по Еврейския въпрос, с какво са били провокирани и предизвикани, за да натоварят 6 000 000 човешки същества на влаковете на смъртта и да ги натрупат в безименни гробове. Не искам да чувам за гледната точка на Андрей Чикатило по адрес на 13-годишните момчета и на Марк Дейвид Чапман за музиката на „Бийтълс“. Сигурен съм, че всеки изрод, убиец, изнасилвач и прочее противоестествена отрепка има отлично и смислено обяснение за действията си. То не ме интересува, искам само да бъде наказан според тежестта на постъпките си.

Не тая в душата си никакъв афинитет към посредствената провинциална амбиция Диана Димитрова и не бих дал пукнат лев нито за книжките й с драконови зайчета, нито за да гледам тъповати сериали с нейно участие. Но съм твърдо убеден, че случаят с разбитото й лице може и трябва да се превърне в крачката, която ще ни извади от безметежното постсъветско мачистко средновековие и ще ни превърне в остров на личната свобода, социалния прогрес и веротърпимостта в миазменото блато на балканско-ориенталските нрави.

Множество едноклетъчни, в това число потресаващ брой представителки на нежния пол, се втурнаха да търсят втори план, трето полувреме и пета колона в твърдението на актрисата, че е пребита от свой колега – изверг(ов). „Оставете я тая курва, тя си го е търсила/искала/заслужила.“ За строшения морален компас и блокиралия в средата на 19-и век обществен часовник на подобни същества не си струва да се пише. Тези, които се наслаждават на чуждото нещастие отдавна са обект на социални, поведенчески, личностни и клинични изследвания. Наричат ги психопати, но „уроди“ е по-простичко и по-подходящо.

За съжаление у нас е пълно с увредени от ранна детска възраст и неспособни на емпатия личности. Мачкани цял живот от финансовите обстоятелства, умствената си недостатъчност и физическите си недъзи, злобата и комплексарщината трайно и необратимо са се настанили в характерчетата им. Съответно те развиват защитно и отблъскващо поведение и в резултат са все повече отхвърляни от обществото. Негативизмът към околните се задълбочава и се задейства порочен кръг, в който чуждото нещастие е една от малкото радости. Отврат.

Въпросът с Диана Димитрова не е за кожата на един изверг(ов), а за обществена цялост и надеждност. Темата е малко като за военната помощ към Украйна. Дреме му на Володимир Зеленски дали ще получи половин дузина ръждясали нашенски ракети Р-300 от 1960 г. – с тях или без тях той ще победи кървавия агресор. Въпросът е дали ще застанеш на страната на цивилизацията и демокрацията, или на азиатския империалистически авторитаризъм.

Бъдете убедени, че няма държава с върховенство на закона и поне що-годе защитени граждански права, в която изверг(ов)ът, пребил Диана, да мине между капките, да бъде питан какво го е провокирало, да бъде публично защитаван и оправдаван. Той не само ще загуби свободата, семейството, приятелите си и всяка изкарана стотинка, но и ще помирише сцена само когато я почиства с белина, защото до края на живота си ще работи като хигиенист. Интересно, ние от кои сме?