Джигитът, който премаза крака на жена, имал биполярно разстройство

Провинилият се шофьор казал на баща си, че е преследван от мафията

Общество
13:13 - 03 Юни 2020
1405
Джигитът, който премаза крака на жена, имал биполярно разстройство

Джигитът, който блъсна жена и помля 7 коли, имал биполярно разстройство. Психитричната диагноза е поставена, когато е бил на 19 години. Това съобщиха по повод вчерашния инцидент на брифинг във Варна от Районната прокуратура в града.

По данните на обвинението, събрани до момента, мелето било предшествано от битов скандал между шофьора и жената, с която живеел на семейни начала. Той казал на баща си, че е преследван от мафията и подкарал към Варна.

Родителят на злополучния шофьор го последвал, но гонитбата завършила безуспешно чак в малките улички преди мястото на произшествието.

Според прокуратурата още днес ще започне процедура за съдебно-психиатрична експертиза, която да докаже дали виновникът може да носи съдебна отговорност.

Паралелно с това ще бъде внесено искане за настаняването му в психиатрична клиника за един месец, докато излязат резултатите от експертизата.

Междувременно стана ясно, че жената, която беше блъсната от него вчера и получи контузия на таза е изписана от варненската МБАЛ “Св. Анна”, съобщава 24 часа.