Джон Малкович играе в Народния през февруари

Холивудската звезда гостува в София със спектакъл на руския режисьор Тимофей Кулябин

Култура
20:35 - 23 Декември 2022
5740
Джон Малкович играе в Народния през февруари

Джон Малкович ще играе на сцената на Народния театър на 16, 17 и 18 февруари 2023 г., съобщиха официално от театъра часове преди Коледа. С тази новина от трупата искаха да зарадват зрителите си, както и почитателите на холивудската звезда.

Снимка: Владимир Бурцев

Малкович тръгва на турне с пиесата “В самотата на памуковите полета”, поставена от 38-годишния руски режисьор Тимофей Кулябин в Дайлес театър в Рига. Малкович играе заедно с латвийската актриса Ингеборга Дапкунайте и ще представи спектакъла по текст на френския драматург Бернар-Мари Колтес и у нас по покана на шефа на Народния Васил Василев. Директорът гледа постановката в Рига в края на месец май.

Васил Василев заедно с Джон Малкович в Рига

Билетите все още не са пуснати в продажба, като се очаква това да стане след празниците. Имайки предвид, че цените на билетите за постановките в Народния, поставени от чуждестранни режисьори са между 50 и 100 лева, се очаква и за гостуването на Малкович най-евтиният билет да е не по-малко от 70.

Кулябин, който избяга от Русия след началото на войната срещу Украйна, вече постави в Народния театър модерна версия на “Нора” на Хенрик Ибсен.