Кадиев си спомни за Ламбо и му "обеща": Един ден лявото пак ще е едно!

Бившият депутат и кандидат за нов мандат вижда път за съюз между "Левицата!" и БСП, но след отпушване на "Позитано" 20

Политика
13:00 - 08 Март 2023
2857
Кадиев си спомни за Ламбо и му "обеща": Един ден лявото пак ще е едно!

Покойният Стефан Данаилов влезе в предизборната кампания - но този път не на БСП, а на "ЛЕВИЦАТА!", след като водачът на новото ляво обединение в Стара Загора Георги Кадиев публикува фотос с Ламбо и обещание - един ден социалистите отново да са едно, а не разцепени, както сега.

"Със Стефан Данаилов в кампанията през 2011, когато той бе начело на Организационния комитет на Ивайло Калфин за президент, а аз бях кандидат за кмет на София. Никога не съм бил от близкото обкръжение на Ламбо, но като всяко българско дете гледах и обичах филмите му.

Сигурно би се обърнал в гроба, ако знаеше какви скандали раздират БСП, в каква криза е лявото и колко сме разделени и слаби.

ЛЕВИЦАТА! всъщност е лекарство за оздравяването на лявото. Ние нямаме общо с вътрешните драми и скандали в БСП. Но ако ни няма нас, разочарованите леви ще отидат в националистическите партии или ще останат вкъщи", убеден е Кадиев. 

Бившият депутат от БСП отправи и своеобразен апел - когато сегашното "затлачване" се отпушело, социалистите отново да са заедно. 

"И отново ще сме силни. Не като лидерски проект, а като свободомислещи съмишленици!", добави водачът на новата коалиция.