Какво правим сега? На Слънчака пак продават райски газ

Тази търговия генерира между 3 до 15 000 лева на вечер за основния търговец

Новини
21:22 - 31 Юли 2022
3377
Какво правим сега? На Слънчака пак продават райски газ

След като депутатите приеха единодушно забраната за продажбата на райски газ на непълнолетни, публичната продажба на балоните с „весел газ” секна. Но не и продажбата, която както повечето забранени продукти влиза в сивия сектор. 

Търсенето на „весели балони” продължава, както и продажбата, установи телевизията в най-големия ни летен курорт „Слънчев бряг”, както и съвместните екипи на Комисията за защита на потребителите, Агенцията по приходите и Икономическа полиция.

„Навсякъде има, повечето заведения предлагат. Ефектът е за около минута. Самият газ спира кислорода, притока на кислород към мозъка и затова се чувстваш малко замаян. Става ти смешно, става забавно”, обясни пред Нова телевизия Пламен, който е служител в заведение.

Акция „Райски газ” е в сила, а проверки има във всички нощни клубове и заведения за хранене.

Продажбата обаче не е спряла, защото като всеки доходоносен бизнес и този отива в сивия сектор. Тази търговия генерира между 3 до 15 000 лева на вечер за основния търговец на флакони, който снабдява дилърите на терен.

„В „Слънчев бряг” търсят алкохол, наркотици, балони и общо взето това е. Виждал съм много хора, които дишат балон след балон. Те припадат по улицата от тези балони. Някои например взимат двойни, а двойният ефект е много по-голям”, каза още Пламен.