Карадайъ се оплака: Никола Минчев пази Бойко Рашков

Политика
12:28 - 20 Май 2022
1170
Карадайъ се оплака: Никола Минчев пази Бойко Рашков

За пореден път програмата за парламентарен контрол е така направена, че няма възможност вътрешният министър Бойко Рашков да отговаря на поставените въпроси. Това заяви в процедура от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той се обърна към председателя на НС Никола Минчев, припомняйки му че само от ПГ на ДПС има близо 150 въпроса, зададени към Рашков. Те са свързани с милиционерщината, на която бяхме свидетели по време на изборите през юли и ноември миналата година.

Заедно с това, г-н председател, Вие много добре знаете, че са поискани и съответните документи за всеки един от конкретните случаи. И по ваше желание вече има над 150 искания - за всеки конкретен  случай, каза Карадайъ.

Притеснително е, че до днес ние не сме получили нито един документ. Идва Рашков тук, размята някакви листове от трибуната, твърди, че са документи, относими към зададените въпроси, но не ги предоставя, възмути се председателят на ПГ на ДПС.

Затова обръщам се към Вас, г-н председател, да си влезете в ролята, да направите такава програма, че г-н Рашков да отговаря на поставените въпроси от една страна, от друга страна да си вършите работата, като председател и да настоявате, г-н Рашков да представи документите, които сме му поискали, заяви Карадайъ.

За нас като политическа партия вече става ясно, че г-н Рашков, който и по онова време е бил министър на вътрешните работи, може да е съучастник в тази милиционерщина и затова да не иска да отговаря на въпроси. Но, г-н председател, и вие ставате съучастник, категоричен бе Карадайъ. И заяви: „Явно трябва, да се смени министърът, за да има контрол за този период, а може би ще се наложи, да се смени председателят, за да има контрол над министрите.”