Каракачанов: Оставката на Цачева не застрашава правителството 

Не мога да я коментирам, защото не знам какви са мотивите, заяви лидерът на ВМРО

Политика
13:35 - 23 Март 2019
1717
Каракачанов: Оставката на Цачева не застрашава правителството 

"Няма да е проблем оставката на Цецка Цачева за стабилността на правителството", заяви лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов пред журналисти във връзка с оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева, предаде "Фокус".

"Как да я коментирам, като научих за това, докато течеше конгресът на ВМРО. Не мога да я коментирам, защото не знам какви са мотивите", заяви Каракачанов. По думите му лични мотиви за оставка не се коментират. Според него решението на Цецка Цачева си е нейно и е ясно, че трябва да бъде избран нов министър."

"В края на краищата всеки министър преценява в каква ситуация, по лични причини или политически да подаде оставка. Това не означава, че тя ще развали мнозинството в парламента, ще го разклати или ще го направи по-нестабилно. Във всеки един четиригодишен мандат има множество оставки, много смени на министри, смени на други административни постове", заяви Каракачанов. На въпрос дали трябва и Цветан Цветанов да подаде оставка, лидерът на ВМРО заяви, че не може да каже.