Карловският лихвар остава в ареста

Ангел Ангелов може да лежи в затвора 10 години

Крими
15:45 - 19 Декември 2019
1926
Карловският лихвар остава в ареста

Пловдивският апелативен съд остави лихваря Ангел Ангелов с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Близо 5 години той е въртял лихварската си дейност в Карловско. Той е раздал кредити на над 100 роми с нисък социален статус, като е обикалял близо 10 села около Карлово и Сопот.

За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 10 години и глоба от 5 000 до 10 000 лева. Апелативният съд прецени, че определението на Пловдивския окръжен съд за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ангелов е законосъобразно и основателно.

Въпреки че делото се намира в начална фаза на разследване, са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

Магистратите смятат, че се касае за деец с висока степен на обществена опасност, поради което съществува реална опасност обвиняемият Ангел Ангелов да извърши престъпление, въпреки че няма вероятност той да се укрие.

С тези мотиви съдът потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“, цитира "Трафикнюз". Определението е окончателно.