Кирил Добрев потвърди новина на Lupa.bg

Елена Йончева, не Станишев, ще води евролистата

Политика
10:01 - 17 Март 2019
2419
Кирил Добрев потвърди новина на Lupa.bg

Зам.-шефът на БСП Кирил Добрев потвърди новина на Lupa.bg. Както първи съобщихме, не Сергей Станишев, а Елена Йончева ще води евролистата на социалистите за вота през май.

„Изпълнителното бюро на партията ще предложи Елена Йончева за водач на листата за евроизборите”, потвърди Добрев в предаването „Тази неделя“ по Би Ти Ви. Той посочи, че много са причините да бъде избрана Йончева. „От проведени 293 конференции до този момент тя има 266 номинации – т.е., припозната е в огромна част от партията. С Елена Йончева ние търсим разширяване на влиянието. Тя е един изключително лоялен, коректен човек и флагман на борбата с корупцията в България“, обясни Кирил Добрев.

Зам.-председателят на червените обяви, че освен Йончева, много гласове са имали още Сергей Станишев, Деница Златева, проф. Румен Гечев, Петър Курумбашев и Момчил Неков. „Оформя се една челна петица, ако мога така да кажа“, коментира Добрев. По думите му европейските избори са елемент от спечелването на местните избори. „Елена Йончева е човек, който се подкрепя от цялото общество. Не очаквам след този избор да има сърдити физиономии“, заяви той.