КИРЛИВИ РИЗИ: Мирчев деребейства в ДБ!

Скандални разкрития за комунистическия отрок, който рути партията отвътре

Политика
17:04 - 13 Септември 2024
5183
КИРЛИВИ РИЗИ: Мирчев деребейства в ДБ!

Кирливите ризи на ДБ лъснаха за пореден път. Скандалите станаха публични в мрежата, където пикантни подробности разкриха Методи Лалов и Георги Атанасов. Партията на подалия оставка Христо Иванов се разяжда отвътре, а в основата на разрушителните процеси, срещу които активисти, членове и симпатизанти вече публично надигнат глас, е Ивайло Мирчев.

44-годишният добричлия, който дори в момента не е депутат, тъй като не успя да влезе в 50-ото Народно събрание, деребейства на всички нива в дясноцентристкото либерално движение и лично шпионира до една местните организации в цялата страна дали следват "правилната партийна линия".

Скандални вътрешно-партийни тайни за репресиите, на които са подложени членовете на "Да, България" из страната, циркулират от няколко седмици из социалната мрежа. Според Методи Лалов, който преди две години се разграничи от ръководството и сам напусна групата на общинските съветници на ДБ в Столичния общински съвет, Ивайло Мирчев е превърнал партията в бащиния.

Всъщност повод неочаквани разкрития за случващото се във формацията да изплуват на повърхността стана резолюцията на Националния съвет, която "Да, България" разпространи преди дни като част от подготовката за явяване на избори. В нея се предлага нова формула, по която да бъдат издигани депутати - на меритократичен принцип.

Меритокрацията е система на "равните възможности", при която хората се доказват чрез своите способности и талант, а не чрез своите богатство, потекло, по-голяма и осезаема привилегированост, както и фактори като социално положение и политическа власт.

"Ама каква меритокрация, бе? Нека ви разкажа някои работи. Всяка местна организация на "Да, България" си има Вайбър група, в която са добавени всички членове и е нещо като оперативен чат. Неизбежно обаче във всяка група на МО без значение от кой град присъства и Ивайло Мирчев.

Идеята на тази партийна перверзия е да може комунистическият отрок Мирчев да има поглед от първа ръка над всичко, случващо се във всяка МО. Да следи какви са настроенията сред членовете, кой какво мнение изказва по различни въпроси и т.н.
Нещо повече. На всяко събрание на МО, на което решавахме някакъв въпрос, било то за избор на Изпълнителен съвет, било то за номинации за листите, на таблет или през телефон на стойка, през WhatsApp или друга платформа се пускаше излъчване на събранието онлайн, за да бъде наблюдавано от... познахте - от Ивайло Мирчев.
Да вижда той, кой какво изказване прави, кой как гласува, дали правилно или неправилно. Има ли съпротива срещу правилната партийна линия или ръководството и т.н.

Индивид с манталитет и поведение на комунистически партиен секретар. Всеки, имал си някога работа със семплата му особа, знае за какъв качествен интригант и двуличник става въпрос. Мирчев и меритокрация? Каква гротеска... Разбира се, тази резолюция е само пожелателна. Това е вик на отчаяние, дъвка за наивници, нищо от тези пожелания няма да се случи", гласи публикация на Георги Атанасов в социалната мрежа - член или може би вече бивш член на "Да, България" в бургаската организация. 

Публикацията му продължава с още по-скандални твърдения за депутата от "Да, България" Димитър Найденов:

"Много по-интересно става, ако влезем в хипотезата, че все пак силите на промяната в "Да, България" успеят да вземат превес над статуквото. Какво ще се случи с тези МО, които функционират като франчайз? Пример за такъв вид структура е бургаската МО.

Депутатът от "Да, България" - Димитър Найденов се разпорежда със структурата като със собственост. Изпълнителният съвет се състои само от негови изключително близки комсомолци, приятели от детството, партньорки...

ИС не протоколира заседанията си, както е по устав, защото не се провеждат такива. Комуникират тайно от членовете на МО в друга Вайбър група. Питате се как това е възможно без санкция от Националната контролна комисия и от ръководството?
Ето как.

През периода септември - октомври 2023 година непосредствено преди местните избори нотариус Виктория Дралчева от МО Бургас прави заплащане, оформено като дарение от 250 хиляди лева, на ПП Движение "Да, България". С пет отделни превода по 50К. Четвърт милион. 

За незапознатите и тези, които не са от Бургас, пояснявам, че Виктория е жената, с която Димитър Найденов - Дървото живее на семейни начала. Разбира се и двамата са членове на ИС на МО - Бургас.

Питанката ми е какво ще се случи с такива като Димитър и Виктория, ако започне да се прилага принципа на меритократичност в "Да, България"? Ще им върнат парите ли?
Това са същите хора, които събират от членовете по десетина лева месечно за покриване на режийните разходи на офиса на партията. Това е засега".